Haberler sayfasına geri dön

Kurumsal

İZGAZ Kefken’e doğalgazı, İpragaz işbirliğinde LNG ile götürdü

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden, ENGIE Grup bünyesinde Kocaeli'nde doğal gaz dağıtım faaliyeti gösteren İZGAZ, İpragaz ile iş birliği yaparak Kefken'e doğalgaz hizmetini LNG sayesinde götürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde doğalgaz dağıtım görevini üstlenen İZGAZ, doğal gazı Kefken’e boru hattı ile taşımak yerine bu ilçeye hizmet götürebilmek için yeni bir projeye imza attı. Proje kapsamında Türkiye enerji sektörünün köklü ve öncü kuruluşu İpragaz ile işbirliğine giden İZGAZ, Kefken’de doğalgaz dağıtımını yapabilmek adına, bu ilçe için doğal gazı LNG formunda tedarik etmeyi tercih etti. İpragaz’ın Kefken’deki ilk LNG ikmalini 28 Ağustos’ta gerçekleştirmesinin ardından Kefken’de doğalgaz, evsel ve ticari abonelerin kullanımına sunulmuş oldu.

Türkiye’de dökme gaz segmentinde hem LPG hem de LNG alanında birçok ilki gerçekleştirerek öncülük yaptıklarına vurgu yapan İpragaz Dökme Gaz Satış Grup Müdürü Kemal Güveli, “İletim boru hatları ile doğalgazın taşınamadığı ya da taşınmasının mümkün olmadığı coğrafyalarda dökme LNG ile çözüm sunmak, bizim de yıllardır dile getirdiğimiz çok efektif bir çözüm. Bunu İpragaz olarak ilk kez İZGAZ ile birlikte Kefken’de hayata geçirmek, bizler için özel bir anlam ifade ediyor. Bu uygulama, doğal gazın iletim hatlarının ulaşamadığı noktalarda sunulabilmesine de olanak sağlıyor. Hatta sistemde iletim boru hattına ihtiyaç duyulmadığı için ciddi bir alt yapı yatırımı da ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.

24.06.2019 • Kurumsal

WLPGA Regional Summit Turkey 2019: 43 ülkeden 400’e yakın delegenin katılımı ile gerçekleşti:

Aratay; “LPG, sürdürülebilir gelecek için çok önemli bir alternatif”

Basın Bültenini Oku

6.05.2019 • Kurumsal

Türkiye enerji sektörünün köklü markası İpragaz da “Etik ve İtibar” dedi

2010 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yer aldığı Etik ve İtibar Derneği üyeleri arasına, yarım asrı aşan köklü geçmişi ile Türkiye enerji sektörünün öncü kuruluşu İpragaz da katıldı

Basın Bültenini Oku